lopás

2018.04.22. 08:34

Lopott bankkártyával vásárolt

Vádemelést javasol a rendőrség az őcsényi férfi ellen, aki mobiltelefont, valamint pénztárcát a benne lévő iratokkal, készpénzzel és bankkártyával együtt lopott el.

TEOL, fotó: shutterstock illusztráció

A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást folytatott lopás vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy őcsényi lakos ellen.

A 46 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2017. december 11-én este a szekszárdi buszpályaudvaron ellopta egy ott tartózkodó személy mobiltelefonját, valamint a pénztárcáját is a benne lévő iratokkal, készpénzzel és bankkártyával együtt. Az elkövető a cselekménnyel mintegy 100 000 forint kárt okozott. A férfi ezt követően a lopott bankkártyával több alkalommal is vásárolt, amellyel közel 15 000 forinttal károsította meg a sértettet, tájékoztatott a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök nyomozás eredményeként azonosították majd gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt, a 46 éves őcsényi lakost. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!