vádirat

2019.02.21. 14:00

Megrúgta az édesanyját a tolnai férfi

Az anyját bántalmazta, ezért életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 31 éves tolnai férfi ellen a Tolna Megyei Főügyészség.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Tavaly augusztus 15-én este a vádlott egy közeli kocsmában ivott, ahonnan éjfél körül ittasan érkezett haza. Ekkor az édesanyja már a szobájában aludt. A vádlott, belépve a szobába kiabálni kezdett az anyjával, és számon kérte tőle, hogy miért alszik, amikor ő hazaér, és vacsorát követel. Amikor a nő felkelt, a vele szemben álló vádlott olyan erővel rúgta meg a mellkasát, hogy az idős nő háttal az ágyra esett. Rögtön érezte, hogy roppan egyet a bordája. Mint később kiderült, valóban el is törött egy bordája, illetve a lépe zúzódott. A sérülések tényleges gyógytartama együttesen négy hét volt, a lépszakadás azonban esetében közvetett életveszélyes állapothoz vezetett.

Egyre erősödő fájdalmai miatt a nő másnap reggel bement a kórházba, ahol sürgősséggel megműtötték, a lépét el kellett távolítani, amely maradandó fogyatékosságot okozott. A történtekről a kórház értesítette a rendőrséget, az elkövetőt néhány nap múlva őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Nem ez volt az első alkalom

A vádlott rendszeresen, heti két-három alkalommal fogyasztott alkoholt, amitől agresszívvá, kötekedővé vált. A vele közös háztartásban élő, 69 éves édesanyjával is gyakran veszekedett. Többször előfordult az is, hogy tettlegességre vetemedett. Ilyen esetekben lökdöste a sértettet, megszorította a karját, vagy megütötte a fejét. A korábbi bántalmazások miatt a sértett nem fordult orvoshoz, de egy esetben, még 2017-ben évben feljelentést tett a rendőrségen. A szomszédok és ismerősök is többször hallották a vádlottat hangosan veszekedni a sértettel, akin bántalmazásból származó zúzódásokat, véraláfutásokat is többször láttak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában