jogerős ítélet

2020.01.15. 15:30

Pénzbüntetés lett a férfi „jutalma” a verekedésért

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Hetven napi pénzbüntetésre ítélt egy 55 éves férfit könnyű testi sértés és garázdaság vétsége miatt a Szekszárdi Járásbíróság. A napi tétel összegét 2000 forintban határozták meg. Ha a vádlott a kiszabott 140 ezer forint pénzbüntetést nem fizetné meg, akkor azt napi tételenként egy-egy napi fogházbüntetésre kell átváltoztatni. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott 2018. június 20-án késő délután meglátta egyik ismerősét, aki azonnal megállt az autójával, de nem szállt ki a kocsiból, és a motort sem állította le a klíma miatt. A vádlott és ismerőse a vezetőoldali ajtónál, lehúzott ablak mellett beszélgetett.

A járó motor és a klímaberendezés zaja zavarta annak a háznak lakóit, ahol az autó állt, ugyanis egy barátjukkal a teraszon beszélgettek. A későbbi sértett felesége elmondta, hogy az autó gyakran parkol a házuk előtt, amit többször szóvá is tett sofőrnek, de eredménytelenül. A sértett erre kiment a ház elé és szolid, de határozott hangon megkérte a vádlottat, hogy álljon máshova, mert nagyon zavarja őket a zaj. A vádlott erre indulatosan reagált ezért hangos veszekedés tört ki.

Ezt hallva kijött a sértett felesége, akire durva megjegyzést tett a vádlott. A sértett felszólította, hogy ne beszéljen így feleségével. Erre a férfi hirtelen indulatában ököllel szájba vágta, majd a jobb szeme alatt is megütötte a másik férfit. A sértett elesett, de a vádlott harmadszor is megütötte. Amikor a vádlott a hangosan kiabáló feleség felé indult, a sértett beszaladt a házba, és a kihozott gázspray-el a vádlott arcába fújt. Közben az asszony értesítette a rendőrséget.

A vádlottat az autóból ki sem szálló ismerőse kórházba vitte.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában