elismerés

2018.04.28. 13:00

Rendőrként találta meg a hivatását

Vida Tünde

A pedagógus pályát adta fel a rendőri hivatásért Kiss Milán törzszászlós, a nagydorogi rendőrőrs parancsnokhelyettese, aki Év rendőre elismerést kapott az őrshöz tartozó hét önkormányzat jóvoltából. A kitüntetést Pusztahencsén vette át a rendőrség napja alkalmából.

Kiss Milán közel tíz évig tanított testnevelést Gyönkön, a Tolnai Lajos Gimnáziumban. Amikor ráébredt, hogy nem pedagógusnak született, váltott. Viccesen azt szokta mondani, hogy azt tudta, agysebész nem lehet, ezért felmérte a lehetőségeit, és egy ismerős ötlete nyomán kérte felvételét a rendőrségre. 2010 júniusától közalkalmazottként, december 1-jétől hivatásosként erősíti a paksi kapitányság állományát, 2013-tól a nagydorogi őrsön, amelynek jelenleg parancsnokhelyettese.

– Folyamatosan fejlődött, egyre hatékonyabban szervezi és irányítja a rendőrőrs munkáját, nagy munkabírású, az elmúlt két évben az egyéni teljesítményértékelés során kiváló minősítést kapott – mondta róla Mukli Zoltán őrsparancsnok.

Kiss Milán fotó: beküldött kép

Kiss Milán úgy érzi, megtalálta a számára megfelelő hivatást, mert rendkívül változatos, nagyon sok kihívás elé állítja, és örömet, sikerélményt nyújt a munkája. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó közösség, az, hogy szakmailag és emberileg megfelelő munkatársak vegyék körül.

– Örülök, megtiszteltetésnek érzem, és úgy gondolom, hogy motivációt jelent a továbbiakra – mondta az elismerésről. Hozzátette, miután ő aktív bűnügyi feldolgozó munkát nem végez, kollégái eredményes munkája nélkül ezt a díjat nem kaphatta volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában