vádemelés

2020.01.09. 13:00

Saját fogyasztásra vett drogot

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

A csekély mennyiség felső határát meghaladó mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat egy 26 éves paksi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2017 elejétől 2018 elejéig kapcsolatban állt egy bogyiszlói nővel. Ezen idő alatt havonta kétszer, illetve később heti rendszerességgel vásárolt a nőtől „zen”-ként, illetve kristályként megnevezett anyagokat. A vádlott a nőt általában telefonon hívta fel, így egyezett meg vele a mennyiségről és annak áráról.

A vádbeli időszakban a férfi több mint száznyolcvanezer forintot fizetett a megvásárolt anyagokért. A vádlott ezeket maga fogyasztotta el, az igazságügyi szakértői vizsgálatok eredménye szerint ezek tiszta hatóanyagtartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát.

A férfi korábban más jellegű bűncselekmény miatt állt már bíróság előtt. Vele szemben az ügyészség próbára bocsátás intézkedés alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!