rendőrségi hírek

2020.03.17. 15:30

Éheztette kutyáját az Udvariban élő férfi

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 40 éves Udvariban élő férfival szemben folytattak állatkínzás gyanúja miatt.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre még tavaly szeptemberében, mert az egyik Udvariban levő lakóház udvarán egy kutyát az épület oszlopához kötözve, rossz fizikai állapotban találtak. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre mentek, ahol egy körülbelül kétéves közepes termetű alultáplált kutya volt kikötve. Az ebet azonnal menhelyre szállíttatták, és gondoskodtak orvosi ellátásáról is.

Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást állatkínzás gyanúja miatt. Kiderült, hogy az Udvariban levő házban egy 40 éves férfi élt albérletben. A kutya is az ő tulajdona. A rendőrök az eb gazdáját állatkínzás gyanúja miatt hallgatták ki. Kiderült, hogy a kutya hetekig nem kapott enni, valamint a kötél, amellyel ki volt kötve, súlyos sérüléseket okozott neki.

Fotó: police.hu

A tamási rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek – tájékoztatta portálunkat a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában