bírósági ítélet

2018.04.29. 14:00

Súlyosították két drogterjesztő férfi büntetését

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock illusztráció

Súlyosította a Pécsi Ítélőtábla a büntetését két férfinek, akik kábítószert és szexuális teljesítményfokozót értékesítettek. Az elsőrendű vádlott, egy 37 éves, büntetett előéletű Tolna megyei férfi 2014 óta rendszeres kábítószer-fogyasztó volt. 2015 nyarán a másodrendű vádlottól, egy 43 éves, büntetlen előéletű budapesti férfitől többször vett kábítószert saját fogyasztásra és eladásra is. A drogból tizenöt fogyasztónak adott el.

2015. október 21-én Budapesten ismét vásárolt 400 ezer forintért 300 gramm amfetamin hatóanyagú kábítószert tőle. Ezt követően a rendőrség elfogta, a nála talált drogot lefoglalta, és házkutatást tartott mindkettejük lakásán. Az összes lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma többszörösen meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

Az elsőrendű vádlott szintén 2015-ben, pontosan nem tudni mikor, egy KAMAGRA néven forgalmazott – és Magyarországon nem engedélyezett – gyógyszert szerzett be ismeretlen forrásból, és adta tovább más fogyasztóknak. Emiatt a Szekszárdi Törvényszék az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem és egészségügyi termék meghamisításának bűntette miatt öt év két hónap börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Pécsi Ítélőtábla ezt hét év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra súlyosította. A másodrendű vádlottra kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott öt év börtönt és öt év közügyektől eltiltást pedig hat-hat évre súlyosította, tudatta Hornokné dr. Décsei Katalin, az Ítélőtábla sajtótitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában