szélvihar

2019.06.29. 13:00

Tolna megyei önkéntesek is segítik a kárfelszámolást

Öt Tolna megyei önkéntes mentőszervezet összesen tizenöt tagja indult útnak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, hogy a csütörtök délután lecsapott vihar okozta károk felszámolásában segítséget nyújtson.

TEOL

Risztás érkezett, indulnak a tűzoltók. Kevés panasz érkezik a risztások nem megfelelő kezelése miatt (Fotó: Mártonfai Dénes)

Fotó: Mártonfai Dénes (illusztráció)

A Bonyhádi, Faddi, Kétyi és Zombai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Szekszárdi Kutató-mentő Egyesület összesen tizenöt tagja indult útnak a szekszárdi tűzoltólaktanyából, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére csütörtökön lecsapott vihar okozta károk felszámolásában részt vegyen és segítséget nyújtson a helyi, illetve a más megyékből érkező hivatásos és önkéntes erőknek.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató megköszönte a csapatnak, hogy a szabadságolási időszak ellenére, szabadidejüket nem sajnálva azonnal reagáltak, amikor szükség volt rájuk, majd útnak indította az önkénteseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében péntek reggelig ezerháromszáz segélyhívás érkezett, jelenleg is dolgoznak a károk felszámolásán a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói, valamint önkéntes mentőszervezetek. A viharos erejű szél házak és közintézmények tetejét bontotta meg – több mint kétezer-négyszáz ház tetőszerkezete sérült meg, ebből 70 közintézmény. A legnagyobb kárt Kisvárda és Nyírmada térségében okozta a vihar. Harmincegy lakóépület lakhatatlanná vált, hatvannyolc embert rokonoknál, tizenötöt önkormányzati lakásokban és általános iskola tornatermében helyeztek el – írja a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában