vádemelés

2020.05.03. 13:00

Utasa többszörös súlyos sérülést szenvedett

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shhutterstock

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy huszonnégy éves szedresi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

A vádlott 2018 májusának egyik estéjén haladt autójával a 63-as úton, Szedresnél. Mintegy 130-140 kilométer/óra sebességgel hajtott a töredezett burkolatú úton, miközben a combján tartott mobiltelefonját nézegette. Figyelmetlensége miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ezért a kormányt hirtelen jobbra rántotta. A jármű a nagy sebesség és a teljesen elkopott hátsó gumiabroncsok miatt megcsúszott az úton. A sofőr elveszítette az uralmát az autó felett, amely a tengelye körül pörögve végül a füves útpadkára csapódott.

A baleset során a jobb első ülésen ülő, biztonsági övet nem használó férfi kiesett a gépkocsiból, és súlyos sérüléseket, többszörös csigolya- és bordatörést szenvedett.

A vádlott néhány hónappal később, 2018 szeptemberében egy reggel, szedresi otthonában új pszichoaktív anyagot fogyasztott, amely miatt a barátnője értesítette a mentőket és a rendőröket. A férfi a mentősök elől bemenekült a ház udvarán álló autójába, azt magára zárta, és még a rendőrjárőr felszólítására sem volt hajlandó kiszállni. A vádlott ezután hirtelen beindította a járművet, és a zárt kaput kitörve elhajtott.

A rendőrök – megkülönböztető hang- és fényjelzéssel – körülbelül egy kilométeren keresztül követték a bódult állapotban lévő vádlottat, aki végül behajtott egy másik ház nyitott udvarába. Mivel a férfi a rendőrök felszólítása ellenére továbbra sem akart kiszállni, a rendőr a szolgálati zseblámpájával betörte a vezető oldali ablaküveget, és kiszállította a vádlottat a gépkocsiból.

A kábítószer birtoklása miatt már több alkalommal jogerősen elítélt férfival szemben az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművek vezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában