vádemelés

2019.07.17. 20:00

Viperával és bottal is ütötték egymást

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség két szedresi és egy alsónánai férfi ellen. A szedresi vádlottak barátok. Az elsőrendű vádlott élettársa korábban az alsónánai másodrendű vádlott barátnője volt. A nő állítása szerint a volt párja rendszeresen hívogatta telefonon, emiatt a két férfi haragos viszonyban volt egymással.

A nő tavaly január 26-án jelezte az élettársának, hogy a volt párja ismét kereste. A férfi emiatt olyan dühös lett, hogy eleinte üzenetben, később telefonon keresztül megfenyegette a vetélytársát, majd azt is közölte vele, hogy indul hozzá Alsónánára. Három ismerősével – köztük a harmadrendű vádlottal – utazott el az egyik alsónánai sörözőhöz, ahová magával vitt egy viperát, vagyis ólmosbotot, hogy azt a verekedés során használja. A kocsmához érve a férfi bekiabált ellenfelének, hogy jöjjön ki, mert beszélni akar vele.

Az ismerősei társaságában italozó férfi ekkor már tudta, hogy verekedni fognak, ezért magához vett egy másfél méteres fabotot, kiment az utcára, ahol az elsőren­dű vádlott már a viperával a kezében várta. A sörözőből kilépő férfi ütött először, a bottal halántékon vágta az elsőrendű vádlottat, majd kölcsönös ütésváltás alakult ki köztük, melynek során mindketten a földre kerültek. A harmadrendű vádlott ekkor kapcsolódott be a „vitába”, egy alkalommal fejbe rúgta az alsónánai férfit. Mindkét verekedő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, de az alsónánai férfi esetében fennállt a súlyosabb sérülés veszélye is.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos, az élet kioltására alkalmas eszközök használatával véghezvitt cselekménye olyan tett volt, amely másokban megbotránkozást, riadalmat kelthetett. A verekedést kezdeményező férfivel szemben az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés, míg a másik két vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, számolt be dr. Páli Péter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában