Ítélet

2017.10.16. 08:15

Elterelték a figyelmét, közben meglopták

Csoportosan elkövetett kifosztás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 48 éves pécsi férfi, mint I. rendű, 29 éves lánya, mint II. rendű és 62 éves nagynénje, mint III. rendű vádlott ellen.

Ihárosi Ibolya

A Szekszárdi Járásbíróság szerdán a váddal egyezően bűnösnek mondta ki mindhármójukat. Az I. rendű vádlottat 3 év, a II. rendűt 2 év 6 hónap, a III. rendű vádlottat pedig 2 év börtönbüntetésre ítélték. A közügyektől 3-3 évre tiltotta el őket a bíróság. Az ítélet nem jogerős, mindhárom vádlott és a védők felmentésért fellebbeztek. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

A vádlottak 2015. március 17-én délelőtt becsengettek az egyik szekszárdi társasházban élő 72 éves nőhöz, és a felette lakó férfi felől érdeklődtek. Ezután a vádlottak fel is mentek 72 éves beteg férfihez és beszédbe elegyedtek vele. Az I. rendű vádlott nem sokkal később elköszönt, de a közeli lépcsőnél várakozott, míg a két társa vizet kérve bekéretkezett a sértett lakásába. Amíg a nők a konyhában mintegy fél órán keresztül szóval tartották az idős férfit, az I. rendű vádlott besurrant a lakásba, de hiába kutatott, nem találta meg a két gyűrűt és a 150 ezer forint készpénzt.

Ha megtalálják, a kárérték meghaladta volna a kétszázezer forintot. Mivel az idős asszonynak gyanús volt a vádlottak viselkedése felment a sértett lakásához, és amikor kérdőre vonta a vádlottakat azok sietve távoztak. Szerencsére a sértett külön háztartásban élő fia már évekkel előbb négy kamerát szerelt fel édesapja lakásába, hogy a távolból is nyomon tudja követni egészségügyi állapotát. A vádlottak több kamerát észrevettek, az egyik azonban végig rögzítette a történteket. Ez a felvétel buktatta le végül a betörőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában