bűncselekmény

2017.10.23. 13:29

Esernyőnek álcázott fegyvereket gyártott

Vádemelési javaslattal zárta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást.

Teol.hu

A Terrorelhárítási Központ jogszabályban meghatározott felderítési tevékenysége során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy K. Dániel engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy általa rendszeresen használt pincehelyi ingatlan területén. Az ingatlanhoz több mellékhelyiség is tartozik, melyek kapcsán megállapíthatóvá vált, hogy a férfi több alkalommal lövéseket adott le a birtokában lévő illegális lőfegyverekkel, tájékoztatott a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. május 3-án elfogta K. Dánielt és átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A helyszínen a rendőrök 25 darab éles lőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak. K. Dániel a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket.

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a robbanóanyagot– tekintettel annak instabil állapotára- 2017. május 4-én felrobbantotta.

K. Dánielt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek a napokban átadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában