tűzeset

2017.10.24. 10:20

Gyerekcsínyből gyújtogatás

Meggyulladt a dombóvári ház tetőszerkezete.

Teol.hu

Forrás: Shutterstock

A Dombóvári Rendőrkapitányság eljárást indított rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt egy helyi fiatalkorú ellen, tájékoztatott a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság.

A fiú a nyomozás adatai szerint 2017. augusztus 30-án hajnali 5 óra körüli időben meggyújtotta egy dombóvári, lakatlan ház tetőszerkezetét. A tüzet a katasztrófavédelem munkatársai eloltották. A gyújtogatás kapcsán személyi sérülés nem történt, valamint lakosságvédelmi intézkedés sem vált szükségessé.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 14 éves helyi lakost. A fiút gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomásában elmondta, hogy a gyújtogatást csínynek szánta.

Az ügyben a további eljárást – a terhelt szabadlábon hagyása mellett- a Dombóvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában