embercsempészés

2017.11.16. 13:36

Indiai, pakisztáni és afgán állampolgárokat próbált átjuttatni Tolna megyén

A szerb férfi 37 külföldi állampolgárságú személyt próbált meg átjuttatni Tolna megye területén.

TEOL

Az M6-os autópálya Sárközi pihenőhelyénél 2017. október 24-én 15 óra 10 perc körüli időben a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei intézkedés alá vontak egy furgont, valamint annak vezetőjét. A jármű rakterében 37 külföldi személy utazott, akik okmányokkal nem rendelkeztek, így nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, tájékoztatott a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a 45 éves szerb állampolgárságú sofőrt, valamint az önmagukat indiai, pakisztáni és afgán állampolgárságúnak valló személyeket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szerb férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A férfit őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

A rendőrök gondoskodtak a külföldi személyek ellátásáról, majd a tompai határrendészeti létesítmény kapuján átkísérték őket.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában