Közélet

2007.10.17. 16:33

Egynapos sebészet gyógyítja a betegeket

Hétfőtől már nem csak szakrendelőként működik a paksi rendelőintézet. Megkezdte működését az egynapos sebészetet, ahol a sebészet, a nőgyógyászat, a fül-orr-gégészet, az ortopédia és az urológia szakterületén végeznek majd operációkat.

V. M.

Az beavatkozások gördülékeny lefolytatásához egy műtőt, három kétágyas szobát és egy kiszolgáló helyiséget is kialakítottak. Az átalakítást az önkormányzat saját erőből végezte el, miután az intézet OEP-finanszírozást nyert.

Miután a rendelőintézet kizárólag járóbeteg-ellátással foglalkozik, s az egynapos sebészeten pedig csak meghatározott ideje rendszeresen operáló orvosok dolgozhatnak, szerződés alapján a Med-Chirurg Kft. üzemelteti majd. A kft. ügyvezetője, dr. Győri Attila elmondta, ők sebészek, de megegyeztek más szakmákban praktizáló orvosokkal, köztük olyanokkal, akik a paksi rendelőintézetben is rendelnek, s kórházi gyakorlatot is folytatnak.

A pácienseket háziorvosi, szakorvosi és magánorvosi javaslatra fogadják nem csak Paksról, hanem a térségből, de szabad kapacitás esetén bárhonnan.

Várhatóan a leggyakoribbak az aranyér-, visszér-, sérvműtétek lesznek, illetve kisebb bőrelváltozások kezelése. Végezhetnek terhesség-megszakítást, méhszájműtéteket, kisebb ortopédiai beavatkozásokat, mint például a bütyök, illetve csontkinövések kezelését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!