Közélet

2007.11.22. 16:55

A fánál várták őket a rendőrök

Akciót szervezett a Szekszárdi Baleset-Megelőzési Bizottság és a városi kapitányság közlekedésrendészeti alosztálya, melyben a téli gumi használatának fontosságára figyelmeztették az autósokat.

Steiner Viktor

A rendőrök Szekszárd déli városkapuja előtt, a Béri Balogh Ádám Fánál állították le az autósokat. Mint azt Bolvári János a szekszárdi közlekedésrendészeti alosztály vezetője a Teol.hu-nak elmondta, a megelőző jelegű akció lebonyolításában műszaki gépjármű-szakértő is segítette őket. Megvizsgálták, hogy a megállított járműveken van-e téli gumi. Aki nem használt ilyet, annak a műszaki-szakértő magyarázta el, hogy miért is fontos ezek használata. Azokat is figyelmeztették, aki csak a járműve meghajtott kerekeire szerelt téli gumit. Az évszakhoz illő gumik bordamélységét és kopásait is megvizsgálták, ugyanis ezek is fontos szerepet játszanak a biztonságos közlekedésben. Tesztelték az autósok témabeli felkészültségét is. Aki beleegyezett, annak kérdéseket tettek fel arról, hogy pontosan miért is hasznosak és hogyan segítik a balesetmentes autózást a téli gumik.

Igyekeztünk minden kategóriából legalább egy-egy járművet megállítani. Ez a buszok kivételével sikerült is – mondta Bolvári János. Az ellenőrzés tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a járművezetők hetven-hetvenöt százaléka használt az évszakhoz illő téli gumit. Akadt olyan autós hölgy is, aki minden, a téli gumikkal kapcsolatos kérdésünkre precíz választ tudott adni. Összeségében tehát, pozitív tapasztalatokkal zártuk az ellenőrzést. Főként, hogy a járművezetők is türelemmel és megértéssel fogadták munkákat, amit ezúton is köszönök nekik – mondta az alosztályvezető. Hozzátette: jövőre is megszervezik figyelemfelkeltő akciójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!