Közélet

2007.11.23. 09:11

A romák sem látnák szívesen a romákat

Nem látják örömmel a váraljai nyomornegyed, a Péró lakosait a környező falvakban. Nem csak a magyarok, de a romák sem. Mint azt korábban már megírtuk, megszüntetné nyomornegyedét a település, lakóit pedig a falu más részeire és a közeli falvakba költöztetnék.

Rácz Tibor

A Péróban élő Bogdánék elmondták, a szomszédos Nagymányokon néztek ki maguknak egy négy szobás házat. Ugyan némi felújításra szorul, de a mostaninál csak jobb lehet. Közben félelmeiket is megosztották a Teol.hu munkatársaival. Leginkább az aggasztja őket, hogy sokaknak nem is igazán tetszik az, hogy kikerülhetnek a nyomortelepről.

A faluban élők szerint ugyanis nem tudnák rendben tartani a portát, nem lennének tiszták. Bogdánék azt is elmondták, a váraljai romák sem nagyon örvendeztek a hír hallatán, hogy a Péróban lakó, többgyermekes családok lakáshoz jutnak. Állítólag azért, mert ők is részesülni szeretnének a pályázat adta lehetőségekből. A Péróban főként romák, de magyarok is élnek. A nyomornegyed megszüntetése és lakóinak elköltöztetése, mintegy nyolc családot érint majd közvetlenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!