Közélet

2007.11.15. 19:31

Büdös, bolsevik bandának nevezte a szekszárdi szocikat a képviselő

Sajtótájékoztatón tiltakozott a megyeszékhely közgyűlésének szocialista frakciója a közgyűlésen kialakult hangnem miatt. Halmai Gáborné szerint ezt lehetett hallani a tévében: „mocskos, büdös, gyilkos bolsevik banda”.

I. I.

Halmai Gáborné frakcióvezető elmondta, mindez nem méltó a szekszárdi polgárokhoz. Legutóbb Ilosfai Gábor a város önkormányzati lapjában megjelent antiszemita megnyilvánulások miatt interpellált. Az ennek kapcsán kialakult szóváltásban egy képviselő bekapcsolt mikrofonján keresztül a vasárnapi televíziós ismétlésben világosan hallható volt hogy „mocskos, büdös, gyilkos bolsevik banda” – mondta Halmai Gáborné.
Mivel a frakció a konstruktív ellenzékiség híve, s e szerint is dolgozik a közgyűlésben, ismételten felszólították a polgármestert, hogy biztosítsa ehhez a megfelelő kereteket. Egyértelműen határolódjon el a fenti és a városban elszaporodott szélsőjobboldali, kirekesztő megnyilvánulásoktól. – A vita természetes, a gyűlölködés, általánosítás, minősítés viszont nem – fogalmazott a frakcióvezető.
– Örülök annak, hogy az utóbbi fél évben két képviselő kivételével, a közgyűlés tagjai szakmai vitákkal, de a város érdekében együtt tudtak dolgozni – reagált Horváth István polgármester. – Minket a szekszárdiak választottak meg, nekik is tartozunk felelősséggel. Éppen ezért nem szeretném, ha az országos politika beszivárogna a közgyűlés munkájába – tette hozzá. Mint mondta, a teremben az idézett mondatot nem lehetett hallani, és ha elhangzott, az valóban nem szerencsés. Ezért azt tervezi, hogy tájékozódik, majd leül a képviselőkkel megbeszélni, hogy ne provokálják egymást feleslegesen. Nem vagyok híve az indulati politizálásnak – mondta Horváth István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!