Közélet

2007.11.22. 16:23

Eldózerolnák a putrikat

Megszüntetné a helyi nyomornegyedet a Pérót a váraljai önkormányzat. A veszély nélkül lakható házakat meghagynák, a legrosszabb állapotú épületeket viszont lerombolnák.

Rácz Tibor

A településen nemrégiben tartott közmeghallgatáson részletesen ismertették a képviselőtestület elképzeléseit. Eszerint a legrosszabb állapotú épületeket lebontanák, és az ott lakók új otthont kapnának. A völgységi településen 7-8 családot érintene közvetlenül a változás. Az önkormányzatnak már csak egy pályázati fordulón kell túljutnia, és több millió forintot fordíthatnak a Péróban élők életkörülményeinek javítására. Az elnyerhető összeg 60 millió forint, melynek fele fordítható a lakhatási körülmények javítására, másik fele pedig szociális és integrációs programok, képzések megvalósítására.

A váraljai nyomornegyed lakóit egyébként a falu más részeire költöztetnék. Bogdán József és élettársa már nagyon szeretnék elhagyni a Pérót, de főleg azt az alig húsz négyzetméteres vityillót, amiben most laknak. József kifejtette, hogy ez a most náluk igazából az állandóságot jelenti, hisz ők gyermek koruk óta ott nevelkedtek. El akarták és el is akarják hagyni a helyet. Állításuk szerint idáig akárhogy próbálkoztak, sehogy sem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!