Közélet

2007.11.10. 10:37

Elismerték, mennyit tett az oktatásért

Kitüntették kiemelkedő munkájáért Tancz Józsefnét a gyakorló iskola első igazgatóját. Az elsimerést a PTE Illyés Gyula Főiskolai kara megalapításának 30. évfordulója alkalmából vehette át.

Ihárosi Ibolya

- Mindennél többet ér, hogy nem tudok úgy bemenni intézménybe, hivatalba, vagy a piacra, hogy valaki rám ne köszönjön és meg ne kérdezné: Magdi néni, hogy van? - mesélte a kitüntetés átadása előtt Tanc Józsefné.

A főiskola főépületének földszintjén működött kilenc évig az első gyakorló iskola, kezdetben nyolc alsó tagozatos osztállyal. A főiskola az emeleteket foglalta el. Azért említette legfontosabb szakmai emlékeként az intézmény megszervezését, mert valami teljesen újat hozhattak létre. A nevelők kiválasztásában is nagy szerepe volt.

- Ez remekül sikerült. A testület tagjai mind pedagógusi, mind pedig emberi tulajdonságaikban magasan az élen jártak, akik nagyon sokat tanultak, hiszen nekünk is meg kellett tanulni a pedagógusképzést - fogalmazott.
- Hallgatóink is megállták a helyüket az életben. A pedagógus sosem volt megfizetve, de az emberek szeretete és tisztelete az megfizethetetlen - mondta. Egyik szívfájdalma, hogy a város legpatinásabb iskolaépülete, ahol még a falak is a tudást sugározzák, jelenleg üresen áll.

Címkék#Elismertek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!