Közélet

2007.11.22. 19:51

Navracsis: Gyurcsánynak nincs jövőképe

Már a balti államok is előttünk vannak, jelentette ki Navracsics Tibor szekszárdi fórumán. A Fidesz frakcióvezetője szerint életminőségben és gazdaságilag is egyre mélyebbre süllyedünk.

R. G.

[caption id="" align="alignleft" width="308"] Navracsics Tibor (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]Az elmúlt másfél esztendőről, illetve a legutóbbi öt évről is beszélt az ellenzéki politikus a Művészetek Házában.
– Nemcsak az Európai Unió átlagától, nemcsak a régiótól, de már a balti államoktól is leszakadtunk – fejtette ki. – Különösen rosszul érint ez minket annak tükrében, hogy a baltiak mintegy 17 évvel ezelőtt még a Szovjetunió részeként, lényegesen alacsonyabb színvonalról indultak.
A fideszes politikus szerint Magyarországon jelenleg nincs tudatos kormányzatás, nincs tudatos politizálás, de a legszomorúbb az egészben, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek jövőképe sincs – tette hozzá.
Navracsics szerint az egészségügyben, a közlekedésben és a szociálpolitikában is a kapkodás a jellemző, a spontán ötletek hosszú távon nem vezethetnek eredményre. A politikus szomorúan jelentette ki: a 2008-as év még nehezebb lesz mint az idei. A népszavazásról annyit mondott: ez egy békés politikai eszköz, amivel a kormányt gondolkodásra késztethetik az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!