Közélet

2007.11.28. 20:36

Négyszázezer turistát vár Szekszárd

Vissza kell hozni az embereket Szekszárdra – mondta Horváth István polgármester szerdán este vállalkozói fórumon, utalva arra, hogy 2002 és 2006 között kétezer fővel csökkent a lakosság száma.

K. P.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, vonzóvá kell tenni a megyeszékhelyt a munka- és lakóhelyteremtéssel, és a turizmust is fel kell virágoztatni – tette hozzá a városvezető. A polgármester beszélt Szekszárd távlati terveiről is, miszerint interaktív turisztikai központot kell létrehozni, ezzel is kamatoztatva a helyi főiskola turizmus szakán termelt szellemi tőkét. Megfelelő háttérrel akár évi négyszázezer turistát is ide lehetne csalogatni. Az ipari park fejlesztésére is sor kerül a jövőben, a területet már felparcellázták, jó néhány hektárt már fel is vásároltak a jövőben beruházó cégek. A városvezető arra kérte a vállalkozókat, hogy akinek nem Szekszárdon van a telephelye, az próbálja meg idehozni a városba, ezzel is segítve a megyeszékhely fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!