Közélet

2007.11.15. 17:37

Népszavazást tartanak a válásról

Népszavazással döntenek Mözs és Tolna különválásáról. Az előzetes felmérések alapján a mözsiek körében sokan támogatnák a szakítást.

Steinbach Zsolt

Szabó Imre mözsi alpolgármester, a Mözsért Civil Egyesület (MCE) alelnöke elmondta, eddig a mözsi polgárok mintegy 70 százalékának véleményét kérték ki az ügyben. A megkérdezettek mintegy 95 százaléka támogatta az önállóságot. Szabó Imre hozzátette: a mözsiek szóbeli megkérdezését a következő napokban folytatják, mindenkinek a véleményére kíváncsiak. Az elválásról szóló népszavazási kezdeményezést egyébként ahhoz a feltételhez kötötték, hogy legalább ezren támogassák előzetesen az önállóságot. A népszavazás kiírásához ugyanakkor ennél jóval kevesebb, 270 aláírás is elegendő.

Mivel a támogatottság már megvan, gyakorlatilag eldőlt, hogy ismét lesz népszavazás a kérdésben. Ezt, a jövő év elején esedékes országos referendummal egyidőben szeretnék megtartani. Így ugyanis nem kerül majd külön pénzbe a voksolás. Az alpolgármester elmondta, hogy a soron következő feladat a mözsi költségvetés elkészítése. Ezt a tolnai önkormányzat hamarosan megteszi. A dokumentumban az szerepel majd, hogy a 2007-es adatok alapján önálló településként mennyi lenne Mözs bevétele és kiadása. Ennek ismeretében több lakossági fórumot rendeznek majd az elválásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!