Közélet

2007.11.07. 15:48

Tartja magát a Neutron Orlandóban

Az első napi túszmentő akció jól sikerült, de az elvétett lövések miatt hibapontokat kapott a paksi Neutron csapata. Másnap javítottak, remek időt futottak, ám a célzással ezúttal is gondok voltak. A paksiak két nap után a huszadik hely környékén állnak az orlandói kommandós világbajnokságon.

Rónai Gábor

Két versenyszámon vannak túl a résztvevők az orlandói kommandós világbajnokságon. Előbb túszmentő feladatot hajtottak végre a csapatok. A feladat szerint egy kémiailag szennyezett környezetből kellet túszt kimentenie a rohamcsapatnak, nehezítette azonban, hogy előtte a mesterlövésznek el kellett találnia három célt, és csak ezután, az általa megadott jelre indulhatott a csapat másik része. A rohamcsapat tagjainak szabadban és épületben is kellett küzdeniük, különböző célpontokra lőniük, majd ezt követően két túszt kellett kimenteniük az épületből. Az előző évekkel ellentétben a feladat részleteiről csak a futam előtt néhány perccel kaptak tájékoztatást a versenyzők, így nehéz volt jól felkészülni, főleg a külföldi csapatoknak, mivel ebben az esetben az öt perc alatt az angol nyelvű leírást még le is kellett fordítani. A futott idő alapján nem szerepelt rosszul a paksi csapat, sajnos azonban néhány hibapontot is kiszabtak a bírók az elvétett lövések miatt, így eredményükkel 49. helyen végeztek. A versenyszám vélhetően a rendezőknek is okozott némi meglepetést, mivel olyannyira hosszúra sikerült, hogy ottani idő szerint az utolsó csapat reggel 5.30-kor fejezte be a futamot.


Az első napi eredmény általában meghatározó, ezzel együtt kicsit jobban sikerült a második napon a kombinált küzdelem, ahol a csapatok mozgó célpontokra, különböző helyekről és más-más fegyverrel adtak le irányzott lövéseket és küzdötték át magukat különböző akadályokon. A futott idővel a Neutron első lehetett volna, de sajnos, most is kaptak hibapontokat az elvétett lövéseik miatt. Pontos helyezés még nincs a második napról, mivel sok csapat adott be óvást, de talán ezzel együtt a 20. hely környékére léptek előre a paksi fiúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!