Közélet

2008.01.30. 18:54

ÁSZ: átvilágították a megyét

Két területen talált némi lemaradást a megyei önkormányzatnál az Állami Számvevőszék.

Sz. Á.

[caption id="" align="alignleft" width="450"] Az ellenőrzés nem a hibavadászat, hanem a segítségadás szellemében zajlott. Dr. Pálos Miklós, dr. Bartos Georgina és dr. Lóránt Zoltán
[/caption]A most befejezett ellenőrzésről dr. Lóránt Zoltán, az ÁSZ főigazgatója elmondta: a megye egyrészt a belső szabályozottság és a szervezettség terén összességében nem készült fel eredményesen az EU-s források igénybevételére, másrészt az e-közigazgatás kiterjesztésében vannak még tartalékok. Mindezektől eltekintve – s ezt az ugyancsak jelenlévő dr. Pálos Miklós megyei közgyűlési alelnök is aláhúzta – a vizsgálat mindent rendben talált, a megye jól működik, legalábbis a lehetőségekhez képest. Hiszen például az nem a megye korlátja, hogy az elmúlt három évben – így az összegzés – a tervezett költségvetési bevételek nem nyújtottak fedezetet a tervezett költségvetési kiadásokra. Sőt, dr. Lóránt Zoltán az EU-s források témakörében arra is felhívta a figyelmet, hogy a megyénél az ezzel foglalkozó munkatársak külön-külön mindannyian kiválóan dolgoznak, csak az összhangzat nem tisztult le. Dr. Bartos Georgina megyei főjegyző közölte, hogy az ellenőrzés tapasztalatai alapján már meg is fogalmazták az intézkedési tervet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!