Közélet

2008.01.29. 07:35

Belefulladnak a város szemetébe

Bár már gyűjtöttek aláírást is a lakók, továbbra sem csökken a hulladékok mennyisége a Luther téri lakóházak mögötti konténereknél. Sőt, egyre kedveltebb szemétlerakóhelynek bizonyul a szelektív hulladékgyűjtő és környéke.

Kurz Patrik

Többen állítják, hogy nem egyszer láttak a konténer mellé beálló autót is, melyből a sofőr kipakolta a szemetet, majd angolosan távozott. Elszállítani pedig ritkán szokták az így felhalmozódott kupac kacatot. Nemrég televízió is volt a kukák mellé letéve, tehát a veszélyes hulladék sem számít ismeretlennek.
– Gyűjts szelektíven, ezzel a névvel kaptunk a napokban egy kis füzetet a postaládánkba – lobogtatja a papirost az egyik lakó. – Kérdem én, hova gyűjtsek, amikor teljesen tele van a műanyag-tároló?! – tette hozzá. Valóban, a dugig tömött konténer mellett egymás hegyén-hátán hevernek a mosószeres flakonok, ásványvizes palackok. Bár a színesüvegnek fenntartott tárolóban még volt hely, valaki egyszerűbbnek látta a balesetveszélyes megoldást, szimplán a kuka mellé tette az éjszakai mulatozás megüresedett kellékeit. A lakók már aláírást is gyűjtöttek a megoldatlan szemétprobléma ellen, a petíciót pedig dr. Balás Ákosnak, a VII. körzet képviselőjének adták oda. Ő ígéretet tett az itt élőknek, hogy eljuttatja kérésüket az Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft.-nek.
<Tölgyesi Balázs, az Alisca Terra ügyvezetője tud a lakossági bejelentésekről, ám cégüknek jelenleg nincs kapacitása arra, hogy felborítsák a járattervüket.
– Próbálunk megoldást találni a problémára, ám jelenleg nem áll módunkban növelni a szelektív gyűjtők ürítési gyakoriságát – nyilatkozta lapunknak a cégvezető. – Cégünk viszont szeretne a gyűjtőhelyekre plusz egy PET-palack tárolót. Szekszárdon ugyanis négy-öt olyan pont van, ahol a műanyag flakonokkal hamar megtelik a konténer. A műanyagokkal az a baj, hogy súlyban nem számottevő a mennyiségük, viszont a térfogatuk ehhez képest igen nagy. Hetente egyszer tudjuk üríteni a tárolókat, a gyűjtőkonténerek számának növelése megoldást jelent majd a problémára – mondta Tölgyesi Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!