Közélet

2008.01.22. 12:15

Nem tévedtek a pszichológusok: fekete hétfő volt a tegnapi!

Sajnos nem tévedtek a brit pszichológusok, akik szerint január 21. az év legszerencsétlenebb napja. Valóban fekete hétfő volt a tegnapi Tolna megyében. Négy ember halt meg tragikus körülmények között.

Steiner Viktor

Mint arról tegnap már beszámoltunk délelőtt tíz óra körül személyautóba rohant egy vonat Csikóstőttősnél. Az autó 63 éves mágocsi vezetője azonnal meghalt. Ezt követően valamivel dél után felakasztva találták apát és 16 éves fiát egy lakásban Szekszárdon. Ezzel sem ért véget azonban a tragikus sorozat. Délután fél hat körül halálra gázoltak egy 58 éves kerékpárost Nagydorog és Jánosmajor között.

Nem csak a megyében, az egész országban sok baleset történt tegnap. Az M1-es autópályán is többen súlyosan megsérültek egy közúti balesetben, míg Kaposváron az induló vonat alá vetett magát egy nő. A tragikus esetek felsorolását sajnos azonban még sokáig lehetne folytatni.

Brit pszichológusok megállapítása szerint január 21. az év legszerencsétlenebb napja. Állítják, hogy ezen a napon halmozódik fel minden ok arra, hogy szomorúak és letörtek legyünk. Januárban hideg és zord az időjárás, az ünnepek pedig már véget értek, ami maradt belőle az többnyire csak a hitelre vett ajándékok utáni adósság. Ráadásul január 21. hétfőre esett, ami egyébként is a hét legszomorúbb napja. Sőt, bizonyos statisztikák szerint ilyenkor követik el a legtöbb öngyilkosságot, nem pedig a karácsonyi ünnepek idején.

A pszichológusok azt tanácsolják, ilyenkor pihenjen mindenki annyit, amennyit csak lehet és próbáljunk hódolni valamelyik hobbinknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!