Közélet

2008.01.30. 15:16

Vizitdíj: vissza a pénzemet!

Február 29-ig lehet visszaigényelni a 2007. évi, húsz alkalom feletti egészségügyi ellátások után fizetett vizitdíjak összegét az önkormányzatoknál. A roham januárban indult meg.

F. Kováts Éva

Amennyiben a biztosított nyugtával, illetőleg számlával igazolja, hogy az adott naptári évben általa igénybe vett háziorvosi ellátásért - ideértve a fogászati alapellátást is -, illetve járóbeteg-szakellátásért vizitdíjat legalább már 20-20 alkalommal fizetett, a 20 alkalom feletti ellátások után fizetett vizitdíjak összegét visszaigényelheti, tudtuk meg dr. Főfai Klárától, a szekszárdi önkormányzat szociális irodájának vezetőjétől.
A 20 alkalmat a háziorvosi ellátások és járóbeteg-szakellátások esetében külön-külön kell figyelembe venni. Az emelt összegű vizitdíjakat a visszatérítés szempontjából nem lehet figyelembe venni, de a visszatérítés alapjául szolgáló 20 alkalomba beleszámolhatóak. Szekszárdon az első vizitdíj visszaigénylők szeptemberben jelentek meg az önkormányzatnál - személyesen vagy hozzátartozójuk jött megbízással - de az igazi roham most, a határidő lejártának közeledtével, januárban indult meg. A visszaigénylés összege változó, volt aki 300 forintot kért és kapott vissza, de olyan is akadt aki 4.500-at. A visszajáró összeget a kérelmező a helyszínen azonnal, készpénzben megkapja, nem küldik el az ügyfelet. Nem csak a vizitdíjat, de a 6.000 forint felett befizetett kórházi napidíjakat is visszaigényelhetik a betegek, ha azt nyugtával, illetőleg kérelemre számlával igazolni tudják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!