Közélet

2008.02.19. 20:27

Áder János: letaglózó a gazdaság helyzete - képekkel

Áder János reményei szerint a március 9-i szociális népszavazás eredménye értésére adja a kormánynak: amit eddig tett, hibás volt, s ez nem maradhat következmény nélkül.

Szeri Árpád

A Fidesz-MPP országgyűlési képviselője Szekszárdon, a megyei önkormányzat hivatalában tartott sajtótájékoztatóján mindehhez hozzátette: abban is bízik, hogy a hatás kijózanító lesz. Braun Márton, Szekszárd és körzete fideszes honatyája úgy látta: voksoláskor arról is döntenek az állampolgárok, hogy egy mostani, mindent felélő, az embereket magukra hagyó, avagy egy felelős, gondoskodó államban kívánnak-e élni.

Áder János a gazdasági helyzetet is elemezte a számok tükrében. Az államháztartási hiányt tekintve Magyarország az EU sereghajtója. A mindössze 1 százaléknyi éves gazdasági növekedés eltörpül a lengyelországi 5,7, a szlovéniai 6,3, avagy a szlovákiai 9,4 százalék mögött. Az - egyébként növekvő mértékű - infláció nyolc éve nem volt ilyen magas, mint most a 7,7 százalékával. Egy esztendő alatt 40 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma. A reálbér értéke eközben közel 5 százalékkal csökkent. Az euró bevezetésének dátuma a ködbe vész. - Ezek a tényezők külön-külön mind ismeretesek de így együtt bizonyára letaglózó volt - zárta mérlegét a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!