Közélet

2008.02.27. 11:34

Hiány lesz az ötforintosokból március elseje után?

Nem lesz hiány ötforintosokból, amikor március elsejével kivonják az egy, illetve kétforintosokat a forgalomból - mondta Listár Dániel, a Magyar Nemzeti Bank szóvivője. Mint elmondta, jelenleg 316 milliárd darab van forgalomban ebből a címletből, a bank tartalék készletei pedig a gazdaság által igényelt mennyiségnek háromszorosát teszik ki.

Hargitai Éva

Udvardi György a Tesco áruházlánc szóvivője is arról számolt be, hogy éppen a fent említett tartalékok miatt nem tartanak az ötforintosok hiányától. Nem is érzik úgy, hogy ezek forgalma olyan mértékben megnőne, hogy az gondot okozna. Kissé tart a váltástól dr. Miseticsné Győri Erzsébet, a szekszárdi Arany János utcai Dália-Coop áruházvezetője, hiszen már a múlt héten sem tudott a pénzváltójuk elegendő mennyiséget hozni ötforintosokból az üzletbe. Remélik azonban, hogy ez csak átmeneti probléma volt és a héten már megoldódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!