Közélet

2008.02.18. 20:35

Kilencvenen adtak vért a Tolnai Népújsággal

Több, mint kilencvenen jelentek meg ma délután a szekszárdi véradó állomáson a Tolnai Népújság által is meghirdetett véradáson. A nyolcvanegy, véradásra alkalmas személyből 21 új véradót is regisztráltak, ami több, mint a lehetséges donorok negyede.

Rácz Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Vercse Ágnes (hátul) és Rochi Tünde, a Tolnai Népújság munkatársai is vérüket adták Fotó: Gottvald Károly
[/caption]Az Esély Iskola 22 tagjával képviselte magát a véradáson, de emellett a bíróság, több általános iskola dolgozói, a Magyar Gárda 17 tagja és a Tolnai Népújság több munkatársa is úgy határozott, felajánlja vérének egy részét az egészségügynek. A véradók sör és szendvics helyett mostanában ásványvizet, csokit valamit egy ötszáz forintos étkezési utalványt kapnak. Nem valószínű, hogy emiatt, de több vidéki településről is beutaztak a megyeszékhelyre vért adni, így Bátaszékről, Decsről, Sárszentlőrincről és Várdombról is érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!