Közélet

2008.02.18. 16:41

Milliárdos forrást remélnek az iskolák

Lényegesen átalakul Tamási és hét környező település oktatása, ha sikeres lesz a mikrotérségi oktatási központhoz február 15-én, a Dél-Dunántúli Regionális Operatív Programra benyújtott pályázat.

Tóth Ferenc

Szántó Zoltán tamási önkormányzati tanácsadó elmondta: a város és hét falu – Szakály, Nagykónyi, Pári, Értény, Koppányszántó, Regöly és Fürged – tervez egy közös igazgatású oktatási intézményt, amelynek nyolc település óvodája, általános iskolája, a Béri Balogh Ádám Gimnázium és Kollégium valamint a Lajtha László Zeneiskola lesz része. A projekt nem mellékesen 1,2 milliárd forintos beruházást ígér. Ennek keretében a gimnáziumban új aula épülne, felújítják a kollégiumot, és bővítik a Würtz iskola épületét. A tervek szerint 2011-től itt tanulnak majd a Fő utcai épület diákjai és a zeneiskolások is. Szántó Zoltán hozzátette: nagy verseny várható a támogatásért a régióban, ahol információi szerint 10-12 intézmény bízhat az uniós források elnyerésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!