Közélet

2008.03.18. 18:43

Bujdosó partizánoknak nevezte az MSZP és az SZDSZ képviselőit a gárda

Az MSZP és az SZDSZ elsunnyogta a március 15-i ünnepi megemlékezést Szekszárdon - olvasható a Magyar Gárda honlapján. Emellett az írás, bujdosó partizánnak is titulálta a két párt ünnepségen megjelent képviselőit.

Steiner Viktor

A gárda tolna megyei zászlóaljának kapitánya Simon Zsolt írása az után került fel a szervezet honlapjára, hogy a két párt képviselői nem voltak hajlandók jelenlétükben megkoszorúzni a szabadságharc emlékművét. Sőt, a megemlékezés ideje alatt is elkülönülve adóztak a szabadsághősök emlékének.

A közleményben az olvasható, hogy a gárdisták az ünnepség végeztével két földön heverő gazdátlan koszorúra lettek figyelmesek, melyeken MSZP és SZDSZ felirat volt látható. A továbbiakban pedig úgy fogalmaz: "éppen képeket készítettünk az "árva" koszorúkról, mikor előkerültek az addig bujdosó partizánok, és vérengző hiénaként támadtak fotósunkra". Konkrét nevet azonban nem említ a közlemény.
Az írás több ízben is sértő nem csak a képviselők, de az ünnepségen megjelent romákra nézve is. Utóbbiakról azt írják: "úgy látszik, mi tudjuk a legjobban formálni a cigányságot". Mindezt amiatt, mert szerintük a romák először vettek részt nemzeti ünnep alkalmából tartott koszorúzáson.

Mint azt tegnap megírtuk az MSZP, az SZDSZ és több civil szervezet felháborodását fejezte ki amiatt, hogy a gárdisták sorfalat álltak az önkormányzat által szervezett megemlékezésen. Erre egyébként nem kérték fel őket, de civil szervezetként joguk van koszorúzni. Arról is beszámoltunk, a megemlékezésen idén is két honvéd állt volna díszőrséget, de távoztak miután látták a gárda sorfalát. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium sajtószóvivője erre reagálva elmondta: vezérkari parancsra távoztak a katonák a gárdisták láttán.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!