Közélet

2008.03.13. 20:12

Ilyen is van: vállvetve lobbizik a Fidesz és az MSZP

Két évvel ezelőtt nyerte el a Bonyhád Város Fejlesztéséért Kht. az ipari park címet a város délnyugati részén található területre. Ma már bővítenék, ehhez szeretnék megszerezni a szomszédos 16 hektáros állami területet.

Rácz Tibor

A Fidesz és az MSZP helyi képviselői közösen lobbiznak a terület megszerzéséért. Dr. Solymosi József, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri főtanácsadója, a Bonyhád Város Fejlesztéséért Kht. Felügyelő Bizottságának elnöke is felajánlotta, beveti lobbierejét annak érdekében, hogy a terület a város kezébe kerüljön. Kérdésünkre elmondta, már folytatott tárgyalásokat a 16 hektáros állami területtel kapcsolatban.

Annyit tudok tenni, hogy megbeszélem a Nemzeti Földalap vezetésével, hogy fogadjanak egy bonyhádi delegációt, akik elmondhatják, milyen elképzeléseik és kondícióik vannak a terület megvásárlására, és milyen [caption id="" align="alignleft" width="278"] Varga Szilárd és a szóban forgó terület Fotó: Gottvald Károly
[/caption]- fejlesztéseket akarnak ott megvalósítani - tette hozzá. Mint mondta, megpróbálják meggyőzni a földalap vezetőit, hogy új árverést írjanak ki, mert az előző alkalommal olyan áron kínálták a terület, hogy azt senki nem tudta megfizetni. A város déli, dél-nyugati határában fekvő 16 hektáros földterületet az önkormányzat már évek óta nem kapja meg annak ellenére, hogy az országban közel ötven önkormányzat ugyanilyen helyzetben hozzájutott az igényelt földhöz - ismertette a problémát Varga Szilárd.


Bővebben a Tolnai Népújság március 14-i (pénteki) számában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!