Közélet

2008.03.08. 20:53

Mindenki nyert a részvétellel

Mindenki nyert valamit, egy adag jókedvet egészen biztosan, a tolnai általános iskolások Ki mit tudján. A diákok versben, prózában énekben hangszeres zenében és színdarab kategóriában mérték össze tudásukat.

Hargitai Éva

Fergeteges hangulatba torkollott pénteken délután a tolnai általános iskolások Ki mit tudja a Szent Mór Katolikus Általános Iskolában. A három tagú zsűrinek huszonkilenc produkcióból kellett kiválasztania a legjobbakat vers, próza, zene, ének és színdarab kategóriában. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki igyekezett a legjobbat nyújtani. Ugyan a kicsik néhol még bátortalanok voltak, nagyon szépen teljesítettek ők is, mint azt a zsűri elnöke Pámerné Bükki Klára is elmondta a díjkiosztó előtti összegzésében. Emögött pedig sok gyakorlás áll.

Fülöp Péter a Wosinsky Mór Általános iskola 6. osztályos tanulója egy négykezes ragtime darabbal jutott a városi döntőbe, és ért el második helyezést társával Máté Sárával. Mint elmondta, körülbelül egy hónappal a vetélkedő előtt kezdték el tanulni a darabot, és a zeneiskolán kívül otthon is gyakorolt napi fél órát. Egyébként gyakorlott előadóként már nem izgul, amikor nagy közönség előtt kell játszania, ami annak is köszönhető, hogy gyakran járnak fellépésekre. A többi produkció közül a poénosak tetszettek neki a legjobban.

Talán a legviccesebb az előadások közül egy az öregdiákok bevonásával előadott szösszenet volt, a vendégként meghívott hangya cserkészcsapat előadásában. A rímbeszedett párbeszédekkel átszőtt meserészlet az egész hallgatóságot megnevettette. Ebből kiderült például, hogy az ördög egy sülthússzagú teremtés, Gimli a nyolcadik, és Tipli - a történet egyik egyébként nagyra nőtt hőse - a kilencedik törpe. Ugyancsak nagy sikernek örvendett az eredményhirdetés előtti öröméneklés, és a szendvicseket, üdítőket kínáló büfé. Persze közben már mindenki nagyon várta, hogy kihirdesse a zsűri ki milyen helyezést ért el.

Mindenki nyert valamit: az első helyezettek utalványt, a második, harmadik helyezettek pedig könyvet kaptak, aki pedig nem ért el helyezést, azt egy kis meglepetéssel vigasztalták. Mindezt annak köszönhetően tehették meg ötödik alkalommal is, hogy a verseny lebonyolítására az iskola a helyi önkormányzat közművelődési pályázatán nyert támogatást - mondta Kleinné Hága Györgyi, igazgató. A sikerre való tekintettel várhatóan jövőre is lesz majd ki-mit tud, ahol még az is nyerhet, aki most csak vigaszdíjat kapott.

A kategóriák legjobbjai

Vers kategóriában Kostyál Boglárka (Széchenyi István Általános Iskola) első, Rácz Márk (Szent Mór Katolikus Iskola) második, Hámori Balázs (Széchenyi István Ált. Isk.) harmadik helyen végzett. Próza kategóriában Bucher Péter (Széchenyi Ált. Isk.) első, zsolnai Beatrix (Széchenyi Ált. Isk.) második, Fóris Eszter (Széchenyi Ált. Isk.) harmadik helyezést ért el. Énekével Koller Tímea és Szabó Mónika (Szent Mór Kat. Ált. Isk.) első, Tiringer Barbara és Enikő (Szent Mór Kat. Ált. Isk.) második, Szántó Gergő (Wosinsky Mór Ált. Isk.) harmadik díjat nyert. Hangszeres zene kategóriában Straubinger Zoltán (Wosinsky Mór Ált. Isk.) első, Máté Sára és Fülöp Péter (Wosinsky Mór Ált. Isk.) második, Szalkai Gergő (Szent Mór Kat. Ált. Isk.) harmadik helyezést ért el. Színdarab kategóriában a Szent Mór Katolikus Általános Iskola színjátszói nyertek, a Hangya örs pedig, ugyan nem versenyzett, de különdíjban részesült.


Címkék#oktatás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!