Közélet

2008.03.15. 09:55

Neki köszönhető a Tolnatej sikere

Miniszteri kitüntetésben részesült a március 15-i ünnep alkalmából Koller Ferenc. A szekszárdi Tolnatej Zrt. igazgatósági elnökének, volt vezérigazgatójának az Ujhelyi Imre-díjat adományozta Gráf József, az agrártárca vezetője.

Szeri Árpád

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Koller Ferenc ötvenegy éve van a szakmában
[/caption]Ez az elismerés a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, valamint az agrárszakoktatás területén végzett kiemelkedő teljesítményt fémjelzi.
– A szakmában immár az ötvenegyedik évet töltöm, a Tolnatej élén pedig 1990-től 2006 március végéig tevékenykedtem – mondta Koller Ferenc. – Bár a történelmi hűséghez hozzátartozik, hogy a vezérigazgatói cím 1993-tól, az rt.-vé alakulástól illetett meg az érvényes szabályok szerint. Tavalyelőtt a vezérigazgatói stafétabotot átadtam utódomnak, de máig igazgatósági elnökként igyekszem segíteni a cég munkáját.
A díjátadáson a minisztérium képviselői egyetértettek abban: a kitüntetés jó helyre került. A szekszárdi Tolnatej Rt. az elmúlt években nemcsak talpon maradt, de megtartotta, sőt, megerősítette pozícióit azon a piacon, amit az éles verseny jellemez. Ez az eredmény nem utolsósorban az igazgatóság elnökének is köszönhető.
- Hadd tegyem hozzá, hogy ezt az eredményt egy kiváló csapattal sikerült elérni. Ez a fiatal generáció tavaly is bizonyított. A tulajdonosok és az alkalmazottak közös erőfeszítésének köszönhetően a Tolnatej Zrt., a megye egyik legnagyobb foglalkoztatójaként, ötszázhetven embernek ad munkát. Jómagam az üzletfejlesztési ügyeket intézem, természetesen a többi tulajdonostárs együttműködésével és egyetértésével. Az elnökségi tevékenység is ad elfoglaltságot.
Koller Ferenc miniszteri elismerését természetesen a család is örömmel fogadta. Nemcsak emberi, hanem szakmai szempontból is: hiszen szűkebb rokonságának tagjai vezető szerepet visznek a Tolnatej Zrt. életében – fiai, Koller Attila a cég vezérigazgatója, ifjabb Koller Ferenc pedig beszerzési igazgató.
– A családomban is akadnak olyan feladatok, melyeket nagyon szívesen vállalok. Örömmel vagyok az unokáimmal, gondját viselem a kertnek és ha még marad időm, azt fotózással, olvasással töltöm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!