Közélet

2008.03.28. 17:04

Nem óhajtott elvonulni a Magyar Gárda sorfala előtt az SZDSZ

A korábbi szokásoktól eltérő és nem elegáns megoldás. Így értékelte Schoeck Károly önkormányzati képviselő a csütörtöki szekszárdi testületi ülésen született több döntést az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján.

W. G.

Halmai Gáborné frakcióvezető a közgyűlés durva hangneme miatt emelt szót, és azért, mert pályáztatás nélkül neveztek ki főszerkesztőt a Szekszárdi Vasárnap élére. Hangsúlyozta, nem a személlyel van problémája, hanem a módszerrel, ahogy a polgári többség elérte, hogy a polgármester kommunikációját irányító újságíró elnyerje ezt a posztot. Horváth László a gazdasági bizottságban végrehajtott személycserét illette kritikával. Rámutatott: egy ellenzéki tag helyett egy olyan független került be, aki együttműködik a Fidesszel. A kilenc tagú grémiumban így csak egy ellenzéki képviselő maradt. A szocialisták szerint a felsorolt okok miatt igencsak megkérdőjelezhető a városvezetés demokratikus volta.

Dr. Haag Éva alpolgármester erre reagálva elmondta, hogy a főszerkesztő kinevezési eljárása nem volt törvénytelen, s azért esett Fekete Lászlóra a választás mert tudták, szakmailag és emberileg is megkérdőjelezhetetlen, s elfogadják a szocialisták is. A gazdasági bizottság összetételét illetően aláhúzta, a határozatképesség miatt kellett lépniük. Hozzátette, ő maga is tagja volt az előző ciklusban a testületnek, s akkor ő volt az egyetlen ellenzéki képviselő. Kiemelte, a testület ülése bárki számára nyílt, így mindenki elmondhatja a véleményét.

Ilosfai Gábor ismét a Magyar Gárda március 15-ei szekszárdi szereplését bírálta. Mint mondta, az MSZP és az SZDSZ azért nem koszorúzott, mert nem óhajtott elvonulni a gárda sorfala előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!