Közélet

2008.03.15. 13:42

Simicska cége pályáztatás nélkül jutott köztéri reklámfelületekhez Szekszárdon!

Kedvező áron, pályáztatás és előzetes bizottsági jóváhagyás nélkül adta bérbe Szekszárd város fideszes vezetése a jobboldali többségű képviselő-testület döntésével a Simicska Lajoshoz köthető Mahir Citiyposternek –tudta meg a Népszava.

TEOL

A Mahir Cityposter Kft. egyik tulajdonosa a Mahir Zrt., ahol Simicska Lajos egykori Fidesz-gazdasági háttérember a vezérigazgató, aki a Cityposterben felügyelőbizottsági tag. A Mahir Cityposter Kft. korábban megszerezte a fideszes irányítású I., III. és XII., kerület után a II. kerületben is az önkormányzati, közterületi reklámhelyeket.
A cég azonban nemcsak a város összes önkormányzati tulajdonú hirdetőfelületét kapta meg, hanem egy helyi felmérése után javaslatot tehet az önkormányzati tulajdonú intézmények felületeinek reklámcélú hasznosítására is és városszerte kiépíthet tömegközlekedési pavilonokat, melyek felületeit szabadon használhatja. A lap úgy tudja: a Mahir Cityposternek a 15 év lejárta után elsőbbsége lesz a kedvező kontraktus meghosszabbítására egy esetleges újabb érdeklődő azonos ajánlata mellett. Mindemellett a cég részt vesz a jövőben az önkormányzat reklámterülettel kapcsolatos szabályozási tevékenységében is. Ez – az újságnak nyilatkozó, nevük elhallgatását kérő szakértők véleménye szerint – nemcsak jogi, hanem versenyszempontból is "nonszensz". A Népszava azt írja: a Cityposter "területszerző" akcióinak célja, hogy a jobboldali vezetésű önkormányzatokkal hosszú távra szerződve "biztosítana" reklámfelületeket a jobboldalnak a 2010-es választásokra készülve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!