Közélet

2008.03.04. 20:40

Szekeres Imre: megbukott Orbán Viktor hecckampánya!

Megbukott az a hecckampány, amelyet Orbán Viktor álságos politikai szándékkal indított el, mondta Szekeres Imre, a Magyar Szocialista Párt alelnöke szekszárdi sajtóbeszélgetésén..

Ihárosi Ibolya

Demokratikus országban olyan ügyekről szoktak népszavazást tartani, amelyek hosszú távon meghatározzák az ország életét. Ez a furcsa népszavazás álságos politikai akció, mert nem a kérdésekre várják igazából a választ.
- Az ellenzék néhány politikusának az volt az elképzelése, hogy ez a népszavazás politikailag instabillá tegye Magyarországot, kormányválságot indukáljon, vélekedett a politikus. Szerinte az már most látható, hogy ez nem így lesz.
[caption id="" align="alignleft" width="150"] Szekeres Imre Fotó: Gottvald Károly
[/caption]
A lakossági fórumok bizonyították, hogy a hecckampány nem szabadított fel indulatokat, nem váltott ki olyan politikai megnyilvánulásokat, amelyek a stabilitást megingatnák - mondta az MSZP alelnöke. - Akik ezt remélték, akkor lennének sikeresek, ha a választópolgárok több mint a fele, vagyis közel 4,5 millió állampolgár igennel szavazna. Ha valaki nem ért egyet a destabilizálási programmal, vagy elmegy és nemmel szavaz, vagy úgy fejezi ki egyet nem értését, hogy nem vesz részt benne - tette hozzá Szekeres Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!