Közélet

2008.03.04. 10:19

Télen is hódolhatnak a fürdőzésnek

A következő szezonban már nem lesz téli leállás a fürdőben. A fűtésproblémát már rendezték, de más fejlesztéseket is terveznek.

Wessely Gábor

A fürdő szabadtéri termálvizes medencéi most is látogathatók, ám azokban nincs olyan komfortérzetük a vendégeknek, mint a fedettben. Miklós Károly, az Építő és Városüzemeltető Kft. ügyvezetője elmondta, most kipróbálták a nyújtott nyitva tartást: január közepéig fogadtak vendégeket a fedett fürdőben. Ám a padlófűtés kevésnek bizonyult; a túlzott párásodás ellen légtechnikai megoldással próbálnak védekezni. Március közepén nyitnak, addig karbantartásokat végeznek, s beüzemelik a meleg levegőt szolgáltató berendezést. A csarnok acélszerkezetét átfestik, a fafelületeket gombamentesítik. A teljes strandfürdő-komplexumot április 26-ától látogathatják a vendégek.

A tamási önkormányzat egy komoly, 1,4 milliárdos költségvetésű pályázatot is beadott egy új, akadálymentes fedett fürdő létesítésére. Az épületet a mostani kerítésen belül, a csúszda helyén alakítanák ki. A pályázatról két fordulóban döntenek, az első forduló eredménye áprilisban várható. A későbbiekben egy akadálymentes szállodát is építenének magánbefektetők bevonásával.

Most a meglévő fedett részt téliesítik, s azzal párhuzamosan a kinti medencék szükséges javításait is elvégzik. Szántó Zoltán azt mondja: mindez bizonyítja, hogy komolyan gondolják a fejlesztéseket, az önerőt is odateszik, nemcsak külső támogatásra várnak. Néhány éven belül szeretnék elérni, hogy a szépészeti és gyógyászati szolgáltatásokat a fürdő területén a kerekesszékesek is gond nélkül igénybe vehessék. Később pedig rehabilitációs központtá fejlesztenék a tamási termálfürdőt.

Bővebben a Tolnai Népújság mai (kedd) számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!