Közélet

2008.03.27. 13:22

Több mint tíz éve nyújt önzetlen segítséget a Kék Madár Alapítvány

Több mint tízesztendős múltra tekint vissza a szekszárdi székhelyű Kék Madár Alapítvány. Egy éve már éttermet is működtet.

Szeri Árpád

Kecskeméti Mária mozgásában akadályozott. Érzékletesebb megfogalmazásban ez azt jelenti, hogy kerekesszékbe kényszerül. Ez azonban nem gátolja meg abban, hogy gyorsan és szakavatott módon vigyen ételeket, italokat terített asztalokhoz. Mária ugyanis felszolgáló Szekszárdon, az Ízlelőben. Az éttermet a Kék Madár Alapítvány működteti.

- Korábban különböző összeszereléseket végeztem - tekintett vissza az időben. - Örültem annak, hogy egyáltalán volt munkám, de az a tevékenység nem igényelt különösebb kreativitást. Itt, a Kék Madár Alapítványnál más a helyzet: az étteremben emberekkel foglalkozunk, emiatt a kihívás folyamatos.
Kniesz Kornélia ugyancsak összeszerelőként szorgoskodott, majd otthon volt gyermekével, amikor rátalált az alapítvány felhívására. Jelentkezett, elvégezte az ilyenkor előírt képzést és csatlakozott a felszolgáló csapathoz. - Segítjük egymást, szeretek itt lenni - hangzott elégedettséget tükröző megállapítása. 

Mészáros Andrea, a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője elmondta, kiemelkedően közhasznú szervezetként céluk a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek munkalehetőségének megteremtése. Ugyancsak fontos feladatunk szolgáltatások nyújtása gyermekeknek és családjaiknak, a harmonikus családi élet érdekében. Ezt a missziót olyan állomások jelzik, mint például a Családi napközi és Játékkuckó. A következő jelentős mérföldkövet a Támogatott Foglalkoztatás jelentette. A szolgáltatás révén évente 18-20 értelmi fogyatékossággal élő fiatal juthatott vissza a nyílt munkaerőpiacra.

Bővebben a Tolnai Népújság március 28-i (pénteki) számában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!