Közélet

2008.03.07. 11:30

Tovább lebeg Damoklész kardja a négyszáz paksi kutyus felett

Nem készül a költözésre a paksi kutyamenhely vezetője. Az ok – mint mondta – egyszerű, nincs hova, nincs miből.

Vida Tünde

- Ez egy gazdag város, sok a gazdag vállalkozó, ha megépítik a telepet, ahol van víz és villany, odaköltöztetem a kutyákat és gondoskodom róluk úgy, mint eddig – mondta el lapunknak Gál Tiborné. Hozzátette, neki mindegy hol lesz a telep, csak ne legyen messzebb, mint három kilométer, mert sok a benzinköltség. A telepet adományokból tartja fenn és pályázik is néha. A város évek óta nem ad neki támogatást, mert az elvárást, miszerint nem lehet kétszáznál több kutya, nem tartja be. Jelenleg 430 állat van.

Mint megírtuk, költöznie kell a kutyamenhelynek, mert nincs engedélye, nem működhet tovább az üdülőövezetben.
- Ez nem üdülőterület, csak szőlők vannak, ide nem pihenni járnak az emberek, hanem dolgozni – védekezik Gálné, aki miként mondta, se erővel, se pénzzel nem bírja a költözést.
- Korábban köteleztek arra is, hogy minden kutyára kerüljön chip – kesereg a nagy kiadás miatt.
- Azt mondják, az is baj, hogy máshonnan hozom a kutyákat, pedig ilyen csak nagy néha fordul elő – teszi hozzá. Azt viszont leszögezte, ha el kell altatni az állatokat, azt ő nem teszi meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!