Közélet

2008.07.19. 11:33

Csütörtökig izgulhatnak a főiskolákra, egyetemekre jelentkezők

Július 24-én teszi hivatalosan közzé honlapján az Országos Felsőoktatási Információs Központ a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az eredmények előre láthatóan késő este jelennek meg majd a www.felvi.hu weboldalon – közölte az OFIK.

G. N.

A regisztrált felvételizők elsőként az interneten tekinthetik meg névre szóló eredményeiket saját személyes oldalukon. Akik a jelentkezési lapon mobilszámukat is megadták, azokat sms-ben is értesíteni fogják. A részpontszámok, mint például az érettségi, tanulmányi és többletpontok, már most láthatók a jelentkezők személyes oldalán. Miután az Oktatási Hivatal megállapította a ponthatárokat, minden jelentkezőnek egy besorolási döntést küld. Ebben tájékoztatják a diákokat arról, hogy az egyes felsőoktatási intézményeknél hány pontszámot értek el.

A dokumentumból az is kiderül, mennyi ott a ponthatár, és a jelentkező felvételt nyert-e valamelyik szakra. Egy felvételi eljárásban, a jelentkezőt csak egy helyre vehetik fel. A megjelölt rangsor és az elért pontszámok alapján dől el, ki és hova mehet továbbtanulni. A felvételiről szóló határozatot, és a beiratkozással kapcsolatos információkat az egyetem vagy főiskola küldi meg. A még hiányzó felvételihez szükséges dokumentumokat július 10-ig lehetett pótolni. Ezeknek az adatoknak a feldolgozása az Országos Felsőoktatási Információs Központ tájékoztatása szerint jelenleg is zajlik, ezért a pontszámok a határidő lejártáig még folyamatosan változnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!