Közélet

2008.07.23. 15:57

Festők, csipkeverők és keramikusok alkottak a művésztelepen

A Cs. Vasváry Ibolya által alapított őcsényi Művésztelepen összesen 22 alkotó dolgozott az utóbbi hetekben, a munkáikból készült kiállítást augusztus végéig tekintheti meg a közönség.

D. V.

A kiállítást szombaton Fülöp István polgármester és Decsi Kiss János képzőművész nyitotta meg a közel 150 fős publikum előtt. A község polgármesteri hivatalában 62 alkotás található, melyek között a legtöbb festmény és grafika, de akad kerámia, fotó és varrt csipke is. Az alkotókat, ahogy 1991 óta minden évben, idén is Cs. Vasváry Ibolya, a faluban élő festő hívta meg a Művésztelepre. Így júliusban három hétre változó létszámmal birtokba vették Őcsényt az ország minden tájáról érkezett képzőművészek, keramikusok és csipkeverők. Ez idő alatt a község általános iskolája adott nekik otthont, segítséget pedig a szekszárdi Szent László Középiskolától kaptak. A 2004-ben a faluban alapított Gránátalma Hagyományőrző Művészeti Egyesülettel karöltve az alkotók célja is a régi értékek megőrzése volt, ezért a festők főleg az öreg, lebontásra váró házakat örökítették meg. Emellett a falu bizonyos részletei és a Báta-part is megihlette őket, de a kiállításra látogatók aktokat és portékat is találhatnak a művek között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!