Közélet

2008.07.22. 12:22

Szociális segítőket képeznek a látássérültekből

Látássérülteknek indult szociális segítő képzés kedden a megyeszékhelyen.

V. M.

Mint azt Kovács Lászlóné, a látássérültek megyei egyesületének elnöke elmondta, 15-en vehetnek részt a képzésben, amely 300 óra gyakorlati és 200 óra elméleti foglalkozásból áll majd. Akik sikerrel végzik el a tanfolyamot, képesek lesznek ellátni a rájuk bízott mentálisa, szociálisan, vagy egészségügyi szempontból rászorulókat, illetve fogyatékkal élő klienseket. A tananyagban szerepel többek között elsősegélynyújtás, gondozás-ápolás és pszichológiai tréning. A megyei egyesület minden pályázati lehetőséget megragad, amellyel támogatni tudja a tagok képzését, illetve munkába állását. A jelenlegi tanfolyamot a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézethez beadott sikeres pályázat tette lehetővé. Az akkreditált képzési központ, az M-Studium Oktatásszervező Kft., amely nem csak Tolna, hanem Veszprém és Somogy megyében, összesen 10 tanfolyamot bonyolít le ennek a regionális pályázatnak köszönhetően.

Mint azt Megyeri Tiborné oktatásszervező tréner elmondta, nem csak a végzettséget szerzik meg a résztvevők, a pályázat révén fél évig foglalkoztatják is őket. A mostani képzést támogatja a Szekszárdi Szociális Központ, mégpedig úgy, hogy a gyakorlati képzéshez lehetőséget ad a központhoz tartozó intézményekben. A pálfai Juhász Viktorné kísérőjével, Rácz Józsefnéval érkezett a tanfolyamnyitó foglalkozásra. Mint elmondta, komoly lehetőséget lát ebben a képzésben, mert nagyon bízik benne, hogy el tud majd helyezkedni ezzel a szakképesítéssel. Vidéken, kistelepülésen élő nők számára kevés a munkalehetőség, ezzel a végzettséggel azonban javulnak majd a munkába állás esélyei.


Címkék#oktatás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!