Közélet

2008.12.05. 20:55

Ketten nyerték el a megyéből az Év Vállalkozója díjat

Brauer János, a Völgység-Hegyhát Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatója, és dr. Varga József, a TolnAgro Kft. ügyvezető igazgatója vehette át pénteken Az Év Vállalkozója díjat Budapesten a Vállalkozók Napján.

Hargitai Éva

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, valamint a Prima Primissima Alapítvány közös rendezvényére közel ötszáz vállalkozó érkezett az ország minden pontjáról. Az elismerést több mint hatvanan vehették át Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztertől, valamint Demján Sándortól, a VOSZ ügyvezető elnökétől.
Olyan cégek vezetői kapták, akik a gazdasági nehézségek ellenére is fel tudták virágoztatni vállalkozásukat, fejlesztéseket végrehajtva, számos embernek munkahelyet teremtve, a közt támogatva. Ugyanazen alkalommal miniszteri elismerésben részesült Takács Sándorné, a VOSZ Tolna Megyei Szolgáltató és Információs vezetője.


Brauer János és dr. Varga József egybehangzó véleménye szerint a díj egy állomás, annak elismerése, hogy eddig jó úton jártak. Ezzel együtt jár a felelősség, hogy a továbbiakban is ezen haladjanak.
[caption id="" align="alignleft" width="320"] Brauer János és dr. Varga József díjazása mellett Takács Sándorné munkáját is elismerték.
[/caption]
A Völgység-Hegyhát Takarékszövetekezet például a kis- és középvállalkozások hiteltámogatásával, rendszeres segítésével érdemelte ki a címet. Emellett a Széchenyi hitelkártya értékesítése terén Tolna megyében és az országban is piacvezetők a takarékszövetkezetek között.
A tizenkét éve alakult, állatgyógyszer forgalmazással foglalkozó TolnAgro Kft. az ország piacvezető cége, amely idén elkezdett beruházásával európai színvonalú logisztikai központot és raktárbázist alakít ki Szekszárdon, várhatóan 20-30 embernek munkát adva. Emellett rendszeresen támogatják a város kulturális kezdeményezéseit, és a megye sportolóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!