Közélet

2009.03.15. 14:50

Enyhíthető az esküvői pánik

Nincs olyan menyasszony, aki ne pánikolna legalább egyszer a nagy nap közeledtével. Van, aki jobban kezeli a feszültséget, ám sokan a legapróbb hibalehetőségben is a teljes katasztrófát látják.

Hanol Erzsébet

A legtöbb nő azt szeretné, ha az esküvője élete legszebb napjaként maradna meg személyes históriájában. Ha mindenre nem is lehet felkészülni, azért van néhány jó tanács, amelyek megfontolásával csökkenthetjük az egyébként érthetően nagy feszültséget.
Az időjárást aligha tudjuk befolyásolni, hacsak nem teszünk szert egy viharfelhők szétrobbantására alkalmas rakétára. De ez sajnos még nem terjedt el a rendezvényszervező irodák körében. Így aztán marad a fohászkodás. Ám ha ez sem használna, egy jól felkészült menyasszonyt akkor sem érhetnek meglepetések. Érdemes beszerezni a ruhához illő esernyőt és stólát, esetleg egy kis kabátot. Ahhoz, hogy ne fázzon az ara ezek is éppen elegendőek.


A szabadtéri esküvők esetében nehezebb a helyzet, hiszen nem lehet a kerthelyiséget, vagy éppen a vadvirágos mezőt sebtében vízhatlanná tenni, katonai sátor felhúzásával fedetté varázsolni. Jó, ha van egy zárt helyiséges variáció is. Már csak a fotózás szempontjából is. A fényképésszel előre tisztázni kell, hogy ne csak a parkban andalgós változatra, hanem ha az időjárás úgy hozza, akkor műtermi jellegű képek készítésére is készüljön.
A fotózás egyébként is sokakat feszélyez. Előfordulhat, hogy a képeket visszanézve inkább egy nagyszabású gyomortükrözés jut az ember eszébe, mintsem az, hogy ez volt élete legszebb napja. Ezt elkerülendő érdemes a pároknak a tükör előtt begyakorolni néhány elegáns ülő és álló mozdulatot. Ebben segítségükre lehetnek az esküvői magazinok tökéletes beállításai.

Fénykép általában nemcsak a friss házasokról készül, hanem a család többi tagjáról is. Ám ebből adódhatnak problémák, hiszen megesik, hogy az örömszülők már nem alkotnak egy párt, netán új kedves feszít az oldalukon, akit néhány családtag nem fogad el. Ha nem szeretnénk, hogy a közös öröm helyett veszekedés tegye emlékezetessé a nagy napot, beszéljünk a kritikusnak ítélt személyekkel, hogy lehetőség szerint fogják vissza indulataikat.

Arra sem árt felkészülni, hogy esetleg életünk párján is úrrá lesz némi-nemű pánikhangulat. Ám mielőtt még sutba vágnánk a teljes esküvői felhajtást – mondván a férjjelölt már nem is akar férj lenni – legyünk egy kicsit türelmesek! Lássuk be, a menyasszonyok sem éppen kezes bárányok az esküvőt megelőző időszakban.

Mert nem elég, hogy a nyomdában késnek a meghívókkal, hogy az esküvői csokorról még nem született döntés, ráadásul a megfelelő cipőt sem találtuk meg, egy újabb rémkép fenyeget. Mi van, ha pont az nap jelenik meg egy nem kívánatos pattanás vagy herpesz az arcon? Nos ekkor jön el az ügyes kezű kozmetikus ideje, aki kencéivel csodákra képes. A násznép pedig úgyis mindig a tündöklő menyasszonyt látja a legszebbnek.
S ha valami mégis balul sülne el emlékezzünk arra, hogy egy rossz esküvőt mindig jó házasság követ!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!