Közélet

2009.04.01. 09:50

A tanárokkal is összecsaptak a diákok

Az egészség, a sport és a szórakozás jegyében rendezte meg immár másodszor Egészségnapját az iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola és Óvoda. A múlt hét végén tartott egész napos program az Arcadia-Reklám Kft. támogatásával és pályázati összegekből valósult meg.

TEOL/Sz.Á.

A diákok közös tornával kezdték a napot. Ezután különböző előadásokon – drogprevenció, elsősegélynyújtás, egészséges táplálkozás, házi patika – vettek részt. Nagy sikere volt az aikido bemutatónak is. Sok diák élt a lehetőséggel és mérette meg vérnyomását, koleszterin- és vércukorszintjét. Kilenc csapat játékos feladatokban – kókusz-feltörés, gyümölcsékszer-készítés, zöldségszobrászat, fűszerfelismerés – jeleskedett.

Közben egészséges ételeket kóstolhattak meg a tanulók: teljes kiőrlésű gabonából készített kenyeret, zöldség- és gyümölcssalátákat, valamint turmixokat. Délután a Tárt Kapus Létesítmények Program pályázat révén sportmérkőzéseket kísérhettek figyelemmel a gyerekek. A hangulat akkor hágott a tetőfokára igazán, amikor a tanulók összemérték erejüket a tanáraikkal. A legügyesebbeket szép kupák és érmek várták, de akiknek nem sikerült felállniuk a dobogóra, azok sem búslakodtak: ők is ajándékban részesültek, amit Balogh Béláné iskolaigazgató adott át nekik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!