Közélet

2009.04.21. 14:11

Bajnai programja nyomán lehet, hogy csak játék lesz a szex

A nagycsaládosok családellenesnek tartják Bajnai Gordon programját. A nyugdíjasok pedig már annyi mindenen keresztülmentek, hogy állítják, ezt is kibírják.

Rácz Tibor

Dr. Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke kérdésünkre elfogadhatatlannak, családellenesnek nevezte a Bajnai Gordon nevéhez fűzhető intézkedéscsomagot. – Az újabb terhek veszélyeztetik a családok megélhetését, ellehetetlenítik az otthonhoz jutásukat. Az áfa emelés is támadás a kispénzűek ellen. Hozzátette, a családtámogatási rendszer változtatásának demográfiai hatásai lesznek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Budai Krisztina Gergő fia 2,5, Dominik 1 éves. A harmadik gyermek az óvodában van
[/caption]

– Így volt ez a Bokros csomag idején is. Felmérések is alátámasztják, hogy kevesebb gyerek született hazánkban – szögezi le. Ha az alanyi jogon járó járandóságot elveszik a szülőktől, nem akarnak több gyereket vállalni. Egyesületünk a demonstráción is gondolkodik már, de erről bővebb részleteket még nem mondhatok – mondta dr. Szabó Endre.

Dr. Horváth Marcell, a Tolna Megyei Nyugdíjas Szervezetek Érdekszövetsége megbízott elnöke kérdésünkre azt mondta, nyilvánvaló, hogy a nyugdíjasokat is kellemetlenül érinti a Bajnai csomag. – Ám ez a korosztály a múltban már annyi mindenen átment, és annyi mindent túlélt és eltűrt, hogy ezt az intézkedést is túléli – mondta. Hozzátette, a csomag végeredményben az ország javát szolgálja.

 

Budai Krisztina Gergő fia 2,5, Dominik 1 éves. A harmadik gyermek az óvodában van -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!