Közélet

2009.04.09. 07:58

Eddig sem esett be az eső a várdombi iskolába

Újra van tetőszerkezete a várdombi iskolának. Az eső eddig sem esett be az épületbe, Rács László polgármester szerint egyrészt, mert szereti őket a Jóisten, másrészt, mert az emelet ráépítés a födém szigetelésével kezdődött.

TEOL

A bővítésre azért van szükség, hogy az alsó tagozat egy épületbe költözzön a felső tagozattal. Szamos Józsefné igazgató sorolta az összeköltözés előnyeit. – A nyilvánvaló gazdasági okok mellett, vagyis, hogy kevesebb lesz a rezsi, a pedagógusok leterheltsége is csökken és a gyerekeknek is több lesz a szabadidejük. A torna– és a technikaterem ugyanis az alsó tagozatos épületben van, az ebédlő viszont a felsősben így a szünetek gyakran vándorlással teltek – mondta az intézményvezető. A település húsz millió forintot nyert, ebből az alsónánai tagintézmény 1,3 millió forintot kap.

Rács László elmondta, a várdombi önkormányzatnak harminc százalék önrészt kellett volna a támogatáshoz hozzátenni, de többet, tizenhétmillió forintot tett. A településvezető arról is beszélt: reményei szerint júniusban nem ér véget az iskola fejlesztése. – Most négy tanterem és a lépcsőház készül el. Terveink szerint azonban ez csak az első ütem. A másodikban az emeleti vizesblokkot csináltatnánk meg, ezzel párhuzamosan az óvoda és a bölcsőde fűtését korszerűsítenénk. Ha továbbra is szeret minket a Jóisten, a harmadik ütem, az akadálymentesítés is elkészül az idén, természetesen pályázati támogatással – mondta Rács László.

Ebben az évben szinte biztosan nem készül el azonban a tornacsarnok, ez volna az átalakítás negyedik, egyben utolsó üteme. Reichertné Guth Éva tervező szerint erre, azaz az ütemezhetőségre nagyon oda kellett figyelnie. És merthogy kedvező változást hoz az iskola életébe, szép feladat volt. Ottjártunkkor nézte meg ő is az épületet, mert bár nem feladata, mint mondta, kíváncsi volt rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!